vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Vauvan potkut ja matkakuume

lokakuu 4th, 2006 . by vauvakirja

Olen nyt vajaan viikon ajan tuntenut vauvan liikkeitä vatsassa. Oli kyllä kiva tunne, kun ensimmäisen kerran tunsi ja tiesi, että nyt se on itse ipana, joka siellä kutittaa. Potkut (tai hassut rapsutukset) tuntuvat ihan eriltä kuin mikään muu. Ne erottaa kyllä liikkuvasta ilmasta ja muista suolimutkista. Päällepäin ne ei vielä kauhean hyvin tunnu. Vatsa on kyllä kasvanut taas vähän, hyvä pömppö meneillään. Vielä lähinnä näyttää siltä, että olisin vetänyt ylisuuren lounaan kuin siltä, että olisin raskaana. Mutta odotellaan muutama viikko, niin eiköhän vatsan pömppö ala oleen selvä kaikille vastaantulijoille. Hassua, että sitä ajattelee niin kauheasti, että tietääköhän toi ja toi (tuntematon) vastaantulija, että oon raskaana, tämä ei ole läskiä.. En ole koskaan ollut itsetietoinen, mutta nyt kun tätä vatsaa kerrankin on, sen olemassa olon haluaisi selvittää kaikille… Plaah, vaikea selittää, mutta en varmastikkaan ole ainoa raskaana oleva nainen, joka alkuvaiheessa tunsi vatsansa kasvun vaivaavan..

Meillä on kova matkakuume. Eilen jo melkein varattiin äkkilähtö Jamaicalle, Cuubaan tai Meksikoon. Sitten tuli kissavahtiongelmia, ja päätettiin siirtää matkaa marraskuulle. Mennään sitten Suomesta. Täältä olis vaan ollut niin helppo lähteä jonnekin Karibialle, ja alkaa olemaan viimeiset ajat matkustaa ilman vauvaa.

Ensi viikolla taas lääkäri ja 16.10. ultra. Siellä toivon mukaan selviä tyttö vai poika -asiat.. Kovin jänskättää. Sitten on vielä vajaa viikko käydä ostamassa vauvakamaa tältäpuolelta maailmaa. Mitenkähän meidän matkalaukkukilojen kans käy.. Jumalaton määrä tavaraa; molemmilla 2x32kg, käsimatkat plus sitten vielä kissa extra käsimatkana. Muuttopuuhat on aina ah niin ihania. Onneksi ei lennetä Lontoon tai minkään jenkkikaupungin kautta. En suosittele kenellekään, lennettiin syyskuussa Toronto-Lontoo-Helsinki ja takas samaa kautta. Ihan tuskaa ne turvatarkastukset. (Ja uusien määräysten mukaan Lontoon kautta ei saa lentää elävien eläimien kanssa..) Että sellasia matkavinkkejä.

Onko kenelläkään vinkkejä närästykseen? Olen nyt jättänyt kaikki kuplalliset juomatkin pois, kun tuntuu ettei niiden kanssa elämisestä tullut mitään. Mutta muita ideoita?

2 Responses to “Vauvan potkut ja matkakuume”

  1. comment number 1 by: palikka

    Olen ennen raskautta kärsinyt närästyksestä ehkä pari kertaa elämässäni. Nyt sitä on sitten tullut elettyä närästyksen kanssa hiukan enemmän. Närästystä aiheuttavat rasvaiset, vähäkuituiset ja mausteiset ruuat. Lisäksi nopea hotkiminen lisää närästystä. Tällä hetkellä lähes kaikki aiheuttaa närästystä, mutta olo on helpottanut jättämällä vähemmälle paprikaa, kaalia, hapankorppuja, suklaata ja mausteisia ruokia. Joku vinkkasi, että mantelia mutustamalla olo voisi helpata. Olen mutustellut, vaikkein mantelista yhtään pidäkään ja ehkä se on hiukan auttanut. Minulla myös hiilihappoisen vichyn juomisen hetkellisesti helpottaa. Siis pieninä määrinä lääkkeeksi. Olen myös ostanut raskaana olevalle sopivaa närästyslääkettä, mutta apu oli hyvin hetkellinen enkä halua olla koko ajan popsimassa rennietä. Joten tarkkailen syömistä ja syömisnopeutta. Toivottavasti löydät itsellesi sopivia keinoja närästyksen helpotukseen.

  2. comment number 2 by: Kukannuppu

    Tsekkaas noi muuttuvat käsimatkasuositukset vielä lähempänä matkustusajankohtaa. Just viime viikolla oli uutisia että EU tiukentaa rajoituksia vielä lokakuun aikana.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website