vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Tuskailua ja aivotoimintaa

heinäkuu 17th, 2006 . by vauvakirja

Tänään taaskin kuuma päivä. Me haalittiin lisää tuulettimia, jotta tunnelma helpottuisi. Yöunet heikkenevät hikoilun takia. Ne heikkenee myös jatkuvan pissalla juoksemisen takia. Ja kun kissa nukkuu mun tyynyllä, poikaystävä poikittain sängyssä ja vatsakramppeja muutama siihen lisäksi.. Menin nukkumaan yhdentoista maissa eilen ja heräsin tänään puoli yhdeltä. Sain aamupalan sänkyyn, kun herättämiskeinot alkoi käydä vähiin. Niin siinä käy, kun on onnellisesti raskaana, eikä tuleva isä jaksa odottaa vauvan saapumista. Eilen kaupassa haisteltiin vauvan kylpysaippuoita. Voi ne tuoksuu niin vauvalle. Ihan pimeetä touhua toisaalta, mutta ei kai siinä mitään hävettävääkään ole. Pitää myös tässä yhteydessä mainita(koska olen selkeästi alkanut jakamaan henk. koht. kokemuksia), että mun rinnat on todella arat. Juokseminen ja portaissa ravaaminen sattuu, mutta jos ottaa liivit pois, niin käveleminenkin on tuskaa. Että sellasta.
Välihuomio: Tiedän, että on ärsyttävää lukea tekstiä ’poikaystäväni sitä, poikaystäväni tätä’ (uskokaa, se on rankaa myös itselleni; olen odottanut sitä sormusta jo jonkin aikaa…), mutta en laita nimiä tälle sivulle ennen kuin ollaan kerrottu perheillemme. Ei olis mukavaa, jos joku kaveri sattumalta eksyisi tälle sivulle ja älyäisi, että no voihan helkkari, pitääpä kertoa kaikille. Todennäköisyys sille on varmasti hyvin pieni, mutta pelataan nyt varman päälle. Ymmärrätte varmaan..

Tänään taas opin jotain uutta: raskaana olevien naisten aivot kutistuu raskauden aikana 3-5%. Mun tapauksessa en olisi yllättynyt, vaikka kutistuisivat vähän enemmänkin. Eilen opin (oikeastaan lähinnä vain oivalsin), että ’What to expect when you are expecting’ -kirjassa viidennen kuukauden piirrossikiö näyttää Austin Powers -elokuvan Mini Me:ltä. En ole ihan varma onko ko. kirja käännetty suomeksi, mutta joka englantia taitaa ja raskaana on, kannattaa tutustua opukseen. Luen myöskin kirjaa nimeltä Pregnancy Bible, jossa on tietoa joka asiasta. Siinä selitetään mm. viikko viikolta mitä tapahtuu vatsaosastolla, liikunnasta, ruokavaliosta, ennen vauvan tuloa, sairaala-asiaa, mitä tavaroita kannattaa hankkia jne. Aijon jossain välissä väsätä tänne sivulle listan tavaroista, jotka on hyvä hankkia ennen vauvan syntymää.

Onko kukaan kokeillut tai kuullut BabyPlus-koulutusjärjestelmästä? Se on jonkinnäköinen vehjes, joka sisältää erilaisia sikiötä stimulivia ääniä, joita kuuntelutetaan aamuin illoin alkaen viikolla 18. Joidenkin testitulosten mukaan vauvat, joille BabyPlussaa on kuuntelutettu on rauhallisempia ja valppaampia heti syntymänsä jälkeen. Mua vähän epäilyttää, koska eihän sitä tiedä onko se se systeemi vai ihan vaan vauvan oma luonne. Haluan joka tapauksessa kuunteluttaa vauvalle paljon musiikkia (opiskelen itse pääaineena musiikkia). Kun äitini odotti siskoani 7 vuotta sitten me kuuntelutettiin paljon kaikenlaista musiikkia vauvalle. Siskoni rauhoittui vauvana aina kuulessaan musiikkia, tai sitten iloisesti tanssi (heilutti käsiään ja jalkojaan). Hän aloitti sello-opinnot neljävuotiaana ja hänellä on erittäin hyvä rytmitaju. Uskon, että musiikin kuuntelu jo sikiövaiheena vaikuttaa vauvaan jollain tasolla. Sikiö alkaa kuulemaan ääniä 16 viikkoisena. Sitten alkaa massu-seminaarit.
Nyt taitaa tulla lähtö iltakävelylle.

2 Responses to “Tuskailua ja aivotoimintaa”

 1. comment number 1 by: Pikkuenkeli

  Hei, sinä tuleva äiti!

  Kovin olet vähän saanut kommentteja, mutta aikaa on 🙂 Löysin blogisi palattuani lomalta, ja olen kiinnostunut aiheesta. Olen vielä lapseton, mutta ei ikinä -ajatus on kääntynyt tikitykseksi (ja miesystäväkin vaihtunut siinä välillä). Tämänhetkisessä elämässäni (itsepähän miesystäväni valitsin, vaikka isäksi tulon haluttomuuden tiesin) vaikuttaa vaan siltä, että hyvä, jo parin 20+-vuotiaan tyttären isä on ensin vaihdettava toiseen. Siksi ihailen sitä, että poikaystäväsi on jo nyt niin täysillä mukana odotuksessa vaikka ette vielä kihloissakaan ole.

  Toinen seikka, mistä luen mielelläni, on seikkaperäinen vointikuvauksesi. En tarkkaan ottaen tiedä haluanko äidiksi vai olenko enemmänkin kiinnostunut siitä, miltä raskaus tuntuu ja miten se vaikuttaa. Joka tapauksessa nämä ovat kysymyksiä, joita en voi kysyä keneltäkään; en raskauden aikana enkä sen jälkeen. Aihe hämmentää minua. Raskaus on mielestäni jotain niin henkilökohtaista, etten perusääriuteliaisuudestani huolimatta halua tentata ketään (itseäni nuorempaa työkaveri-äitiä tai entistä luokkakaveria) aiheesta. Oma äitini kuoli 10 vuotta sitten, joten hänkään ei ole täyttämässä tiedonnälkääni.

  Jään mielenkiinnolla kuulolle.

 2. comment number 2 by: vauvakirja

  Heippa,

  tähän mennessä raskaus on ollut mukavaa aikaa (vaikkakin oksettaa, rinnat ovat kipeät ja massu välillä kramppailee). Se on niin ihmeellistä ajatella, että sisälläni kasvaa toinen ihminen. Minun ja poikaystäväni suhde on myös muuttunut. Emme koskaan ole olleet kovin riiteleväistä porukkaa (olemme olleet yhdessä 6 vuotta), nyt emme sano pienintäkään pahaa sanaa toisillemme. Tunteet ovat syventyneet, ja huoli toisen hyvin voinnista voimistunut.

  Minua ei haittaa kysymykset yhtään, joten jos vaan on jotain mihin osaan vastata, teen sen ilomielin.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website