vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Tule, tule. Miksei se jo tule?

maaliskuu 1st, 2007 . by vauvakirja

Vähän oon laiskistunut tänne kirjottamisen suhteen. Nyt menossa 39. viikko, ja aika matelee. Laskettua aikaa ei olla vielä ohitettu, mutta kovin jo tulokasta odotetaan ulostautuvaksi. Vointi on ollut hyvä, mitä nyt turvotusta on käsissä ja kintuissa. Yöt alkaa käymään hieman hankaliksi selkä puutuu yms., mutta muuten oon ollut tosi hyvässä vedossa. Nyt kuitenkin alkaa hermot mennä. Kyselen kaiket päivät, että miksei se jo synny. Parit tuskailuitkut on jo itketty, mutta vauva ei vielä ole näyttänyt minkäänlaisia merkkejä halusta tulla ulos. Odottavan aika on todella pitkä. En suosittele raskautta heikkohermoisille, mulle-kaikki-heti -tyypeille.

Oon siis viettänyt jonkin verran aikaa etsien netistä kotikonsteja synnytyksen käynnistämiseen. Kokeiltu on suunnilleen jokaista, mutta eihän ne nyt tepsi, kun minimies ei vielä ole tulonpäällä. Kaikki sitä selittää, kuinka ”vauva tulee sitten, kun sen aika on” ja ”sitten kun se on valmis”.. Plaa, plaa.. Ja jotkut kummastelevat, kuinka itsekäästi voin ajatella, kun mitä pidempään vauva on masussa, sitä parempi sille on… Helppo on ilmeisesti sanoa, kun ei oo tollasta pömppistä tossa edessä 24/7. Mur. Uskosin, että jokainen odottava äiti ymmärtää, että vauvalle on hyväksi olla vatsassa mahd. pitkään, mutta kun tuska iskee, niin sitten pitää ainakin yrittää tehdä jotain. On hirveän vaikeaa vain istua ja odottaa, että jotain tapahtuisi. Näillä viikoilla vauva on kuitenkin enemmän kuin valmis tähän maailmaan. Joten jos siivous, sauna ja seksi antaa äidille jonkinlaisen mielenrauhan, niin minun puolestani kaikki vain kokeilemaan. (Kannattaa kokeilla myös saunan siivous, seksiä saunassa ja lopuksi kunnon löylyt.) Tuskin se vauva näillä konsteilla tulee, jos ei ole vielä tullakseen, mutta ainakin se pelkkä olemisen ja odottamisen tuska helpottaa.

Ihan varmasti tämä raskaus menee yliaikaseksi ja kunnolla. Silti aina tuolilta noustessa toivon, että lorahtaisi vedet… Kaikki on valmista, ja niin monta odottajaa. Puuh. Miksei se jo tule?

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website