vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

SI-nivel

lokakuu 10th, 2006 . by vauvakirja

Loukkasin alaselkäni neljä vuotta sitten, ja SI-nivel meni pois paikoiltaan. Se on ollut moneen otteeseen kipeä ja olen käynyt mm. jäsenkorjaajalla ’nostattamassa’ sen takaisin paikoilleen. Nyt kuitenkin tilanne on kehittynyt sietämättömäksi. Ristiselästä vihloo vasempaan pakaraan ihan tajuttoman kipeästi. En pääse iltasin sohvalta omin avuin ylös. Tai jos yksin pitää selvitä, hivuttaudun lattialle konttausasentoon, jonka jälkeen nostan itseni jumppapallon avulla ylös ja linkutan matkoihini. Välillä asentoa vaihtaessa selkä ja pakara vihlovat niin, että meinaa taju lähteä, enkä voi muuta kuin huutaa. Tämä ongelma ei ole tullut siis raskauden myötä, mutta voin kuvitella, ettei ainakaan helpotusta kasvavan vatsan myötä ole tulossa. Ja luin myös jostain, että joskus raskaus aiheuttaa SI-nivelen ongelmia, joten sekään tieto ei oloani helpottanut..
Onko muilla kokemusta SI-nivelen ongelmista raskauden aikana ja miten niistä pääsee eroon? Ajattelin varata ajan ortopedille heti Suomeen palattuani. Tämä on nyt aiheuttanut monet itkut, ja paniikki kasvaa kipujen myötä..

7 Responses to “SI-nivel”

 1. comment number 1 by: kertoja

  Katso tuolta eräs kokemus:
  http://personal.inet.fi/koti/pallo/Selkasivut/ph/ph.html

 2. comment number 2 by: vauvakirja

  Olen käynyt muutaman kerran kansanparantajalla, ja tilanne paranee väliaikaisesti. Pitäisi vielä enemmän vahvistaa selkälihaksia, jotta hoito tepsisi paremmin. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, rehkiminen saa selän pois paikoiltaan.. Mutta suurin pelkoni onkin, että kukaan ei ymmärrä kuinka kipeä selkäni oikeasti on. Tätä on monilla raskaana olevilla naisilla, mutta minulla tämä alkoi monta vuotta sitten. Ärsyttää olla 23 vuotias, ja selkä kakkana jo nyt! Täytynee siis suunnata taas jäsenkorjaajalle, he tuntuvat ainakin ymmärtävän ongelman, eivätkä vähättele asiaa.

 3. comment number 3 by: Toni

  Kävin minäkin jäsenkorjaajalla. Kävin lisäksi kiropraktikolla ja naprapaatilla. Ei ne osanneet auttaa. Jotakin yrittivät lantiosta painella, mutta eipä ollut juurikaan apua. Vasta kun löysin oikeasti osaavan, niin ongelmat korjaantui. Nyt olen ollut 2 vuotta kivuton. Sitä ennen 15 vuotta kipuja…

  SI-nivelen manipuloinnissa on käytössä monta eri tekniikkaa, mutta useimmat eivät osaa kunnolla edes yhtä vaikka väittäisivätkin osaavansa ja vielä hyvin. Monet eivät edes ymmärrä mikä se ongelma on ja miksi kivut tulevat. He vain ”painelevat jotain” lantiosta…

 4. comment number 4 by: Jäsenkorjaajien kusettama

  Olen käynyt näillä jäsenkorjaajilla ja ovat paskaa täynnä koko porukka. Fysiatrilla kandee käydä-taustalla voi olla mitä tahansa oli sitten sinivel kipujen todellinen aiheuttaja tai ei.

 5. comment number 5 by: Elisa

  Mulla on ongelmana SI-nivelen liika liikkuvuus, välillä se menee ”lukkoon” ja rassaa hermoa. Nykyisin sen kans on pärjännyt ( kiitos fysioterapian ), mut aijemmin kun ei oikein tiennyt et mikä vialla, miten kärsii liikkua ja minkälaisissa asennoissa toimia, kipu sai vallan siinä määrin pahasti että jouduin liikkumaan kyynärsauvojen avulla, syömään vahvoja kipulääkkeitä ja hermovauriokipuun käytettäviä lääkkeitä ja olemaan sairaslomalla yhteensä puoltoista vuotta.
  Jäsenten korjaajalla kävin epätoivoissani, mut se vain pahensi tilannetta. Kannattaa harkita tarkkaan ja olla tietoinen mistä kipu on lähtöisin, et kannattaako sille kipeälle alueelle mennä koskemaan, jos sinne jotain pahempia vaurioita on jo tullut niin ei kannata.
  Nyt oon raskaana 19 rv, ja lonkka / selkä on ruvennu jo kovasti oireileen, ja nyt tässä mietin kannattaisko jo hakea sairaslomaa. Paheneeko kipu vaan raskauden edetessä, ja tuntuu ettei enää kestäis kovin voimakkaita kipuja. Kauhukuva itsestäni se, et kinkkasen kyynärsauvoilla maha jättikokoisena…

 6. comment number 6 by: Sari

  Olen viikolla 21 raskaana ja kärsin alaselän kivuista. Hierojani kertoi Si-nivelen oireista ja lähdin nyt netistä etsimään lisää tietoa. Teen istumatyötä ja tänään olin pitkän sairasloman jälkeen töissä ja nyt olen koko illan ollut kivun vallassa. Tiedä kuinka pahaksi tämä vielä tosiaan tulee?

 7. comment number 7 by: vauvakirja

  Mun kohdalla pahimmat SI-nivelen kivut jäi pois n. rv 28 jälkeen. En nyt ainakaan muista kärsineeni siitä enää loppuraskaudesta. Eikä ainakaan mun kohdalla siitä ollut mitään ongelmaa synnytyksessä. Tsemppiä sinne!

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website