vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Saunatontut

helmikuu 23rd, 2008 . by vauvakirja

Tänään me saunottiin ekaa kertaa sillain ihan oikeesti. Ei nyt mitään löylyjuttuja vielä, mutta istuttiin ja leikittiin (ja litkittiin vettä) ihan lauteilla, eikä enää mitään paljussa istuen paria minuuttia. Meidän saunareissu kesti ainakin 15 minsaa, jollei kauempaakin. Elias oli tosi innoissaan koko ajan. Sillä ei missään vaiheessa tullut minkään näköistä tuskastumista tai muuta. Kyllä mä aina välillä avasin oven ihan auki ja annoin vähän happee koko porukalle. Ainakin tämä eka ’oikea’ kerta saunassa onnistui tosi hyvin. Ja tämä alotus oli joillekin neuvottu siis alotettavaksi vasta yhden vuoden ikäisenä, kun lapsi osaa hikoilla.

Toinen juttu, näin ykkösen lähestyessä, on toi ruoka- ja juomapuoli. Koska olen saamaton, oon edelleen ostanut kaupasta lasten ruokaa purkissa. Nyt ollaan muutamana päivänä syöty niitä 1v.+ ruokia ja hyvin on kauppansa tehnyt. Oikeestaan vois sanoo, että paremminkin. Mä en nyt edes oikein tiedä, että mikä ero niillä niihin edellisiin on, kun ne palasetkin näyttää olevan ihan samaa kokoluokkaa, mutta kai niissä sitten enemmän makua on. Ja sitten se juoma-asia. En millään jaksa odottaa, että vihdoinkin saa alkaa totuttamaan Eliasta ihan tavis maitoon. Tarkotuksena olis, että parin viikon päästä aletaan sekottamaan rasvatonta ja NANnia ja sitten pikku hiljaa siirrytään ihan tavalliseen mölöön. Ja loppuu vihdoinkin se jumalaton rehaus. Varsinkin, kun tuolla meidän lähimarketissa on useinkin korvikkeet loppu. En voi käsittää, miten sellaset jutut voi olla kaupasta loppu. Kyllä niitä pitäisi löytyä sieltä. Mutta kohta ei enää tarvi sitä murehtia. Kauankohan sitä velliä antaa.. Siitä on tullut ihan kiva rauhottumiskeino ennen iltaunia, mutta vähän mietityttää, kun sen antaa tuttipullosta.. Kun haluis siitäkin kapistuksesta päästä mahdollisimman helposti sitten eroon. Mutta ehkä me siirrytään vaikka vellin antamiseen nokkamukista, joskus keväämmällä. Ei tässä nyt niin kova paniikki ole, kyllä mä näin (ehkä ikäväksenikin) neljä vuotiaita lapsia, jotka käveli päiväkotiin tuttipullo suussa… Että jos vaikka tähtäis viimeistään siihen 2v. synttäriin, jolloin olis tuttipullo unohtunut.

Mulla on taas meinannut lähteä hermot Sigun kanssa. En tiedä, olisko sillä joku kissojen kevätvilli, vai mikä ihme, mutta kyllä se riehuu. Se saa olla pihalla niin paljon kuin vaan ikinä jaksaa, mutta silti sillä on nyt joku kai vähän vinksallaan tai huonosti. Ärsyttävintä on edelleen se, että koska se osaa ite avata ovet, se luulee saavansa myös ulko-oven kahvaan hyppäämällä auki. Sitä se sitten rämpsyttää monta kertaa yössä.. Ja välillä herättää Eliaksin, joskus Samin.. Mutta joka vi**n kerta mut. Lähtee niin sanotusti Järki. Ehkä se löytää jonkun ihanan kollin (Sigu on so very gay) kesäheilaksi (tai miksei pidemmäksikin aikaa) ja alkaa onnelliseksi ja rauhalliseksi kissaksi.

2 Responses to “Saunatontut”

 1. comment number 1 by: hna

  Meillä on kyllä palju aina mukana, mutta me ollaan jo aikaa (vastoin suosituksia) ihan saunottu. Ei mitään kalamia löylytyksiä ja välillä ollaan ottamassa happee, mutta kuitenkin. Helmi kiipee ammeesta ylälauteelle (avun kanssa) ja ollaan nyt vaan istuskeltukin. Meillä on sitten vaan nokkis mukana. Tosin ammeen vttäkin neito juo… Yyyyyy!

  Mäkin odotan nytkuin kuuta nousevaa, sitä että voi siirtyä nk. normiruokaan. Mä en ymmärrä miten jotkut jaksaa roudata vauvanruokia vaikka yli 1,5 vuotiaille… Ottaahan se varmaan oman tovinsa tottua lapselta uuteen ruokaan. Tai sitten ei. Meillä on aiakin jo nyt kamalaa annoskateutta, joten siirtymä ei ehkä ole niin haastava.

  Pidetäänö jotkut oikeen ruuan kestit vaikka keväämmällä?!

 2. comment number 2 by: vauvakirja

  No tottakai pidetään. Mäkin oon vähän maistellu, että loppujen lopuksi niissä kaikissa purkkiruuissa on se sama maku. Joten kyllä pitäs alkaa totuttelemaan ihan oikeeseen ruokaan, eikä enää tollasta teollista gagaa.

  Eliaksella oli myös nokkamuki (se ei ehkä oo siitä ihan niin innoissaan kuin Helmi omastaan 🙂 ) Sekin imi vativettänsä sellasesta pruutaavasta palikasta.. Hyhhyh.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website