vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Isäasiointi ja muuta

huhtikuu 3rd, 2007 . by vauvakirja

Tänään pikku perheemme lähti tutustumaan maailmaan HKL:n turvin. Bussimatka onnistui hyvin, metrolla päästeltiin vielä paremmin. Metrolla paremmin, koska siellä ei kokoaikaa tarvi pelätä, että lentää naama (tai vaihtoehtoisesti perse) edellä käytävälle kanssamatkustajien riemuksi. Ja kauheeta, jos vielä paniikissa yrittäis ottaa tukea vaunuista ja sitten siinä oltais läjässä äiti, vauva ja vaunut. Ja missäs iskä? Teeskentelee, ettei ole koskaan tavannutkaan tätä koheltavaa naikkosta ja sen jälkeläistä, joka naama punasena huutaa. Ei vaiteskaan. Isä olisi luultavasti joukon jatkeena, läjässä hänkin. Mitään tälläistä ei siis käynyt, mutta kieltämättä se eka kerta joukkoliikennevekottimilla vähän jännitti. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Vähän kyllä ihmetytti, että miksi metroasemien hissit haisee niin pirun pahalle. Kyselin Samilta (miekkoseni), että käyköhän jotku siellä kusella.. Hän vastasi, että kyllä varmaan. Hmm… kyllä varmaan, onhan tämä HISSI?!?! Mitähän sellastenkin tyyppien päässä liikku. Voe, voe.

Meidän matkan päämäärä oli siis Kallion virastotalo. Isyyttä mentiin tunnustamaan. Varasin ajan itse, ei ehditty odottamaan kutsua postissa, koska olemme suunnitelleet ristiäisiä 15.4. (Suunnittelu on jo kyllä siinä vaiheessa, että pappi on varmistettu, ja vieraat kutsuttu.. Osa tarjottavista on jo tehty jne..) Olin valmistautunut lastenvalvojan kovaan tenttiin, että missäs olet vehdannut ja kenen kanssa ja milloin, mutta mitään sellaista ei kyselty. Samille ei oikeastaan sanottu mitään muuta kuin että allekirjotus tohon ja tohon ja tohon. Ja olettivat, ettei DNA-testejä haluta. Ei haluta, kiitos kysymästä. Kovin oli mukava täti, ja helposti kävi asiointi. Nyt vaan pitää toivoa, että Porin maistraatti on vikkelä (sinne lähettävät helsingin iskäasiat nykyään) ja saadaan paperit kuntoon ennen ristiäisiä. En sitten mitenkään halua kastaa poikaa mun sukunimelle. Mutta valvoja-täti oli kovin vakuuttunut, että me saadaan homma hoitoon. Joten sormet ristiin ja sitä rataa.

En uskonut, että ottaisi näin koville, kun huomaa vauvan kasvavan ulos ekoista vaatteistaan. Kaksi (2) viikkoa!?!? No onhan pupsi pupunen (vauva siis) vähän keskiarvoa isompi, mutta silti niin kovin pieni. (Monta kiloo pienempi kuin meidän kissa.)

Vielä vähän tissi-asiaa. Neljä päivää Pupun syntymän jälkeen maito holahti tisuihin. Ja jumankauta ne turpos, sattui ja ahdisti. Maitoo tuli ihan älyttömästi, välillä säälitti se imemisen ja nielemisen tahti, mitä pikkunen joutuin vetämään. Yöt ahdisti, kun ei pystynyt kyljellä olemaan lainkaan. Toivoi vaan, että vauva jo heräis syömään. Laitoksella oltiin neuvottu, että toinen tissi eka tyhjäksi, sitten vasta toisesta. Noh, olis mennyt ehkä viikko ennen kuin vauva olis pystynyt imuttamaan toisen hinkin tyhjäksi. Ja siinä ajassa toinen olis kyllä varmasti jo räjähtänyt. Lypsääkään ei vielä siinä vaiheessa saanut.. MUTTA. Nyt tilanne on sellanen, että maitoa ei oikein tahdo tulla. Miksi näin lupaava alku ja sitten se loppu? Kyllä sitä sen verran tulee, ettei korvikkeisiin tarvi turvautua, mutta jos esim. pitäisi pumpata vähän varastoon (että Sami voi vaikka yöllä yhden vuoron syöttää, tai ettei Itiksessä tarvi vetää tissejä paljaaks…), niin ei sitä riitä. Puuh.

Laitetaanpas nyt vielä joku kuva lopuksi..

Ai niin, onko vinkkejä mistä kantsis etsiä sitä kantoliinaa? Missä olis hyvä valikoima ja muuta sellasta?

blogikuva.PNG

5 Responses to “Isäasiointi ja muuta”

 1. comment number 1 by: Tarza

  Jos nyt oon oikein ymmärtäny niin se maidon tulo tasaantuu tarpeen mukaiseksi, eli mitä enemän lapsi tarvitsee sitä enemmän sitä maitoa tulee. Ja että sitä voi tulla myös tarpeeks kun imettää, mutta pumpulla ei silti välttämättä saa mitään irti… Mulla ei siis ole lapsia, eli tää on vaan mutua, mut näin olen ymmärtänyt asian.

 2. comment number 2 by: vauvakirja

  Musta on kans alkanut vahvasti tuntumaan siltä, että sitä tulee kun pupseli syö, mutta ei silloin ku mä pumppaan. Mikä lie tarkotus ja systeemi siinäkin sitten on.. samaan tarkoitukseen se kuitenkin loppupeleissä tulee. No mutta tärkeintä on, että sitä tulee silloin ja siinä hetkessä kun vauva sitä haluaa, muuten saattaa tulla itkuparku.

 3. comment number 3 by: Lea

  Heissuli,
  lapseton nainen täällä vaan kommentoi kuinka suloinen vauveli teillä onkaan. Olen kateellinen. Onnea!

 4. comment number 4 by: RV 32+1

  Heissan!
  Tässä muutama kantoliina vinkki, joita itse olen katsellut:
  http://www.myllymuksut.com/product_details.php?p=301

  http://www.lapsiperhe.net/kantoliinat/osto_ohje_sivu.html

  Toivottavasti on apua 🙂 Odotan innolla, että pääsen tilaamaan kantoliinan, mutta en uskalla ennen kuin tämä meidän tyyppi on putkahtanut tähän maailmaan.

  Teidän pieni on muuten aika suloinen

 5. comment number 5 by: hna

  M!

  Jos muistan nyt oikein ja edes jaksoin kuunnella ihan tosissani eilen kätilön kotiohjeet, niin kunhan vaan tasaseen imettää, niin kahdessa viikossa se muodostuu, niinka se ”keskusvaraston” kapasiteetti, jonka mukaan sitten maitoa tuotetaan. TOSIN siis saattoi olla myös niin, että kunhan vaan esim. lenssussa tmv. maidon eritys jotenkin vähenee tms., niin tiuhentamalla imetysten väliä homma polkasee paremmin käyntiin.

  Mutta nyt mä ihan omaakin älykkyyttä ja tietojani uhmaten ehdotan, että neuvolasta kysyy. Toisaalta taas Kätlärin seinillä oli niitä imetystuki yms. lippusia ja lappusia, josta varmaan saa TOSI tarkkaa ja perehtynyttä tietoa. Eli ehkä jopa Googlettaisin jonkun semmosen numeron ja soittaisin.

  Ja sitten se ihan alkuperäinen viestin: Eli jooo-o. Kunhan meidän kahdenviikon karanteeni vain päättyy, niin toki lähdemme merenrantaan jaloittelemaan.

  Nyt Tyyppi huutaa ruokaa… Palataan!

  hna

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website