vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

äitiysjuttuja

elokuu 30th, 2006 . by vauvakirja

Kylläpäs on aikaa vierähtänytkin siitä, kun viimeksi kirjoitin. Mitään kummallisempaa ei ole tällä välillä tapahtunut. Tai no se oli ehkä merkityksellistä, että kerrottiin perheillemme. Tarkoitus oli kertoa vasta ensiviikolla, kun käymme pikaisesti Suomessa, mutta eihän tätä salaisuutta jaksanut enää itsellä pitää. Kaikki ovat innoissaan ja odottavat meitä kotiin. Olemme päättänyt muuttaa Suomeen pysyvästi (nyt ainakin toistaiseksi) lokakuun lopulla.

Sain edellisen ultran tuloksetkin, kaikki hyvin. Omien laskelmien mukaan laskettuaika on maaliskuun 13. Kuulen lääkäriltä hänen laskelmistansa 11.9., heti Suomen matkamme jälkeen. Ehdin käydä Kanadassa ollessamme vielä kerran ultrassa, jossa toivonmukaan selviää myös vauvan sukupuoli. Täällä on niin paljon kaikkea kivaa tavaraa ja vaatetta, joita haluaisin haalia ennen Suomeen paluuta. Saattaa olla, että vauva istuu väärässä asennossa ja piilottelee haaruksiaan, eikä ultran täti pysty kertomaan, kumpi se on. Saa nähdä miten meidän käy.

Olen suunnitellut Suomen matkamme ruokailujen mukaan. Ei mitään tietoa mitä kyseisinä päiväinä tapahtuu, mutta ruokalista on tiedossa. Minulla on myös viikon päästä keskiviikkona synttärit, joten kakkuakin on luvassa. Ehkä jopa käpykakkua, joka on ehdoton lemppari ollut ihan lapsesta saakka. Jee.

Olen kokoajan ihan älyttömän väsynyt. Tiedän, että se on normaalia raskauden alussa, mutta mielestäni tämä on jo ihan liikaa. Nukun öisin 12+ tuntia ja otan päivällä päiväunet. Luulen, että tämä johtuu raudan puutteesta. Pitänee siis sisällyttä Suomen visiitin ruokailusuunnitelmaan myös mustamakkara. Ja maksamakkara. Ja verilätyt. Ja pihviä. Täytyy myöntää, että viimeisen kuukauden aikana en ole pystynyt pitäämään kovin terveellistä ruokavaliota yllä. Olen oksentanut ja muutenkin potenut pahoinvointia, joten kaikki mikä menee kurkusta alas ja pysyy siellä on ollut ok. Esimerkiksi punasta lihaa olen syönyt melko vähän. Pitää kysyä lääkäriltä, että kannattaako ottaa jotain rautatapletteja lisäksi. Vaikkakin syön päivittäin jotian äitiystapletteja, jotka sisältää vitamiineja, kalkkia, jonkun verran rautaa ja muita aineita jotka on erityisen tärkeitä kehittyvälle sikiölle ja mulle. Hmm.. Ehkä tämäkin tästä pian helppaa, oon päässyt aamupahoinvoinnista jo voitolle.

Vinkkejä ja kokemuksia (ja myös kysymyksiä) otetaan ilolla vastaan.

4 Responses to “äitiysjuttuja”

 1. comment number 1 by: palikka

  Raskausaikana olisi hyvä olla syömättä kovin paljon maksaa ja maksamakkaraa, koska maksa sisältää A-vitamiinia ja sikiölle haitallisia raskasmetalleja. Maksamakkara ei kai ole ihan niin haitallista kuin muut maksatuotteet.
  Nautinnollisia ruokailuhetkiä Suomessa.

 2. comment number 2 by: vauvakirja

  Kiitos vinkistä, en ollutkaan tietoinen tästä. Muissa kuin maksamakkaran muodossa en maksaa saakaan alas menenmään. Pitää siis olla varovainen sen kanssa ja löytää muita rautalähteitä.

 3. comment number 3 by: Niina

  Kannattaa aamulla ennen sängystä ylösnousemista syödä jokin pieni hedelmä tai juoda tuoremehua lasillinen. Silloin ei pitäisi tulla niin helposti pahoinvointia.

 4. comment number 4 by: vauvakirja

  Totta. Olen nyt ottanut tavaksi syödä heti ensimmäisenä aamulla appelssiinin. Se tuntuu tepsivän pahoinvointiin. Joku muukin suositteli sitrushedelmiä, joten tässä saattaa olla jotain perää…

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website