vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Aamupahoinvointi on väärä termi

heinäkuu 24th, 2006 . by vauvakirja

Pitihän se arvata. Aivan liian aikasin mainitsin siitä, etten kärsi aamupahoinvoinnista. Perjantaina se alkoi. En pysty ajattelemaan mitään ruokaa. Oksettaa ihan kokoajan. Ei ainoastaan aamuisin. Lauantaina ja sunnuntaina sama juttu. Kuvottava olo, mutta ei oksennusta. Tänään heräsin samaan tunteeseen: tekee pahaa. Olen yrittänyt syödä jotain pientä ennen sängystä nousemista, mutta sekään ei tunnu auttavan. Äsken piti jo juosta pytylle, kun kyökin niin pahasti. Ja tämä ei ole vain aamuisin, se jatkuu koko päivän. Kyllä se oksennus vielä tulee. Mutta helpottaako tämä olo, vai jatkuuko vaan samana? Huono homma on myös se, että en pysty menemään keittiöön. Ennen olin aina tiskaamassa astiat heti pois, mutta nyt ajatus puhtaistakin astioista ällöttää. En ole pystynyt tekemään mitään töitä koko viikonlopun aikana, en tiskaamaan, en laittamaan ruokaa. Masentaa, koska poikaystäväni tekee kaiken. Ei häntä se tunnu haittaavan, mutta en halua olla näin hyödytön ja tuskainen. Itkettää, kun on niin huono ja ärsyttävä olo. En muista edes oksennustaudissa tunteneeni näin kuvottavaa oloa. Luin, että aamupahoinvointi saattaa olla merkki siitä, että istukan kehitys vahvistuu. Ei siis niin paljon pahaa, ettei jotain hyvääkin. Mutta koville kyllä ottaa.

2 Responses to “Aamupahoinvointi on väärä termi”

  1. comment number 1 by: Loveli

    Toivottavasti helpottaa nopsaan yökkäily! Vauva-lehdessä oli joskus artikkeli jossa mainittiin että aamulla jos saisi suuhunsa jotain kun on vielä makuuasennossa niin kuulemma helpottaisi, näkkileipää yms. En tiedä sitten onko ihan humpuukia. Pienet ateriat useasti ainakin kuulemma auttavat serkkuni mukaan+sitrushedelmät 😀

  2. comment number 2 by: vauvakirja

    Kiitos sitrushedelmävinkistä. Kokeilen heti huomenaamuna. Poikaystäväni on aika hyvin jaksanut kuskata ruokaa sänkyyn, mutta toistaiseksi en ole löytänyt massua rauhoittavaa ruokaa. Olen kokeillut myös syödä pari suolakeksiä yöllä, kun käyn vessassa. Jos vatsa ei sitten olisi niin tyhjä aamulla.. Sekään ei ole tuntunut auttavan. Mutta eiköhän vielä jokin tepsi.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website