vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

D-vitamiinia, D-vitamiinia!

toukokuu 7th, 2007 . by vauvakirja

Elias ottaa osaa hepatiitti B -rokotetutkimukseen. Vaikka olin heti valmis ottamaan osaa tutkimukseen, viime päivinä on ollut huono omatunto. Ai miks varten? No kun sinne raaksin toisen piikille. Ja sitten sattuu ja voih. Tänään oli eka pistospäivä. Olin ihan varma, että multakin pääsee parku. (Mitähän mun elämästä sitten tulee, kun lapsukainen joskus oikeesti sairastuu?!?) En sitten itkenyt piikkiaikaan, mutta ennen sitä kyllä melkein. Ne (lääkäri ja hoitaja) kyseli tietekin meidän taustatietoja. Muuten kaikki ok, mutta entäs mitä D-vitamiinia annan? Sanoin sitten, että ei nyt just oteta mitään, koska aiheutti niin kovasti vatsavaivoja, että päätin pitää pienen tauon (odottaa, että suolet vähän kasvaa), syön ite vitamiinivalmisteita ja kuitenkin täysimetän. Siis mitä? Et anna D-vitamiinia? Kyllä suomalaislapset tarvii D-vitamiinia. Ei paista aurinko ja plaaplaa. No voi nyt hevon perse. Teki mieli vajota maan alle ja itkeä, kun olen (ilmeisesti) kovin huono äiti, suorastaan pyydystän lapselleni riisitautia ja katkeilevia luita, eikä musta oo mihinkään. Olisin halunnut vaan ottaa pojan kainaloon ja juosta pihalle. Totta kai haluan lapselleni vain parasta. Oli ihan tietoinen päätös alottaa ne tipat vasta parin kuukauden päästä ja säästää Eliaksen vatsakivut ja itkut. En minäkään (eikä myöskään kaksi siskoani) saanut D-vitamiinia ihan vauvaiässä. Eikä meillä ole kenelläkään katkennut yhtäkään luuta. Ja ollaan telinevoimisteltu koko ikämme. Ja kyllä siinä lajissa monella on luut koetuksella. Puuh. Ei ollut kiva fiilis.

Kyllä sen jälkeen toivoin, että Elias olisi oikein kaarella kusassut sen lääkärin päälle. Mutta ei tällä kertaa.

3 Responses to “D-vitamiinia, D-vitamiinia!”

 1. comment number 1 by: hna

  No höpsis köpösis! Ite mietin kanssa, että enhän määkään ole saanut Deeta peinenä, joten ei meillä mitään syyllistä oloa ollut, kun ei muistettu ihan heti hommata dee-vitskuja eikä sitten toisia (vesiliukosia).

  Ja eilenkin aurinko paistoi ja vaunujen ”aukko” oli vähän aikaa IHAN auki ja kyllähän se harson läpikin aurinko (kait) tunkeutuu…

  Tokkopa se muutamasta viikosta (tässä tapauksessa) on kiinni, että kuin Elias saa elämässään vitskuja ja rotskuja ja hiilareita ja …kaikkee.

 2. comment number 2 by: Iitta

  Meillä kanssa oli vitskut tauolla vähän aikaa. Mutta meillä sitten massu vaivoihin (siis niistä vitskuista johtuviin) auttoi merkin vaihto.

  Aivan ihanan sulonen vauva teillä!!! 🙂

 3. comment number 3 by: Lea

  Jep, jep luusto on kunnossa ilman vauva-aikaisia vitamiinejakin. Lueskelin tänään kasvatuspsykologian tenttiin ja huomasin että kaikki vauva- ja lapsuusajan kehitykseen liittyvät jutut jäi paremmin mieleen kun yhdistin ne automaattisesti Eliakseen.
  Mulla on kova ikävä teitä!
  Kiitos viimeisestä ja paljon halauksia.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website