vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Ristiäiset

huhtikuu 18th, 2007 . by vauvakirja

No niin, se hässäkkä on nyt ohi. Mukavat pikku pippalot saatiin aikaseksi ja kaikki meni hyvin. Ruokaa riitti, naapurit ei hermostunut, vauva ei itkenyt kasteen aikana (äiti, kummitäti ja muut suvun naiset sen sijaan parkui senkin edestä..) ja sääkin oli mitä mukavin.

Niin siitä itkemisestä kasteen aikana. Siis mun kyynelehtimisestä. On se kummaa. Ensinnäkin: se on melkonen ketjureaktio. Ensin alkoi itkemään siskoni, eli lapsen kummi. No siitähän se sitten lähtikin. En pystynyt tekemään enää mitään. Yritin olla ajattelematta Jumalan kämmenellä -sanoja (mikä lie niissä niin nyt herkistikin), ei auttanut. Tunsin vain kuinka kyyneleet valui kaula-aukosta tissien väliin. Luotin siihen, että liivinsuojukset nappaa liiemmat tulvat… No sitten tuli kaste, se meni ihan hyvin mun osalta, olin ihan rauhallinen. Mutta sitten tuli Antti-sedän lauluesitys Satatuhatta tähteä ja mummin lukema isovanhempien esirukous ja superparkuminen alkoi. Päässä vaan pyöri, että voivoi ku se on ihana ja pieni ja miten mä pystyn pitämään siitä tarpeeks hyvää huolta ja voivoi plaaplaa.. No kyllä mä sitten rauhotuin heti ku koko homma oli ohi. Joten ihan hyvin vedetty.

Nimi me saatiin päätettyä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Etunimi oli ollut tiedossa jo muutaman viikon, mutta loppurimpsu oli vähän hakusessa. Aamulla lähetettiin papille tekstarilla nimi. (pariin kertaan piti tarkistaa, että olihan se oikein, ja että kenelle se tekstari oli lähdössä..) Nimeä ei ollut paljastettu kenellekään, joten se vähän jänskätti. En tiedä miksi, oltiin kuienkin tyytyväisiä valitsemaamme nimeen.

Tässä kuvassa Josefiina-täti ja hänen sylissään jättimäiseltä näyttävä vauva. Jonka nimeksi tuli Elias Onni Elmeri.

josefiinajaeliasblogi.PNG

One Response to “Ristiäiset”

  1. comment number 1 by: Lea

    Aivan ihana kuva! Olen niin ylpeä teistä. Halauksia.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website