vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Lääkäri visiitti

heinäkuu 12th, 2006 . by vauvakirja

Tänään kävin lääkärissä. Voi miten mukava lääkäri olikin. En tiedä, onko se ihan normaali käytäntö Kanadassa, että lääkärit ensin haastattelevat potenttilaaliset potilaansa (yrittävät seuloa sekopäät ja itsetuhoiset pois listoiltaan), jonka jälkeen päättävät ottavatko heidät listalleen. Tämä tietenkin vain ei-kiireellisten tapausten hoidossa, eli ’oma-lääkäriä’ etsiessä. Nancy siis sai asiat liikkeelle minun puolestani ja tänään menin vastaanotolle. Ihan paniikissa mietin järkeviä ja viisaita, mutta silti luonnollisia vastauksia kysymyksiin, kuten: mitä haluat minulta lääkärinä yms. Oli sellanen olo kuin olisi pitänyt ’myydä’ itseni sille lääkärille.. Noh, ensinnäkin minun aikani oli hänen ruokatunnillansa (muualle ei ilm. Mahtunut, koska hänen ajat on täynnä varmasti kaksi kuukautta eteenpäin), hän astui sisään ja hymyillen esitteli itsensä ja sanoi, että normaalisti kyselee yleisluonnollisia kysymyksiä, mutta ymmärsi, että olen raskaana, joten haluaisi keskittyä nyt vain siihen. Helpotus. Tosi, tosi mukava lääkäri. Hän kysyi, että kenen lääkärin haluaisin auttavan synnytyksessä.. Tuo kysymys on nyt kysytty kolmesti (perjantain walk-in-clinican lääkäri, Nancy ja nyt tämä oma-lääkärini), ja joka kerta iskee paniikki; olen nyt tiennyt kuusi päivää olevani raskaana, KUKAAN ei vielä synnytä tätä vauvaa. Muutenkin ahdistaa niin iso päätös, että pitäisikö sitä muuttaa Suomeen, vai jäädä tänne. Suomessa on vielä yliopisto kesken, mutta olin ajatellut pääaineen vaihtoa joka tapauksessa ehkä jopa toisessa yliopistossa. Mihinkään tilapäiseen asuntoon en haluaisi muuttaa, koska vauvan kanssa muutto on varmasti raskasta. Tänne jäämisen hyvä puoli on se, että ymmärtääkseni molemmat, vauva ja äiti saavat automaattisesti kaksoiskansalaisuuden. Mutta sitten ollaan täällä, kaukana perheestä ja läheisistä. Mutta täällä on tosi mukava asua. Ja hirveä paniikki iskee..

Tänään siis lääkärissä vain juteltiin, hän kokeili vähän massua ja mittasi verenpaineen. Kävin verikokeissa, ja he tilaavat ultraäänen, jotta tiedettäisiin vähän, että missä vaiheessa me oikeen ollaan. Hyvä puoli Kanadassa on se, että täällä hinnat ei ole läheskään jenkkilän tasoa. Kaikille kanadalaisille terveydenhuolto on ilmaista, ainakin Ontariossa. Koska en omista Ontario Health Insurance Plan -korttia, maksoin lääkäristä n. 40€ ja kaikista verikokeista n. 30€. (Jouduin kerran USAssa käymään lääkärissä pissatulehduksen takia, eli labra+lääkäri, joka kirjotti antibiootteja=700€ ja siihen vielä lääkkeet päälle 100€) Joten ehkä tästä ei ihan niin kallis vauva loppujen lopuksi tulisikaan, vaikka olisimme täällä loppuun asti. Ultra tulee varmasti maksaamaan ainakin CA$ 200 (n. 150€), mutta eiköhän siitä selvitä.

En jaksa odottaa, että saan kertoa siskolleni. Seuraava lääkäri aika on muuten elokuun 4., joten sen jälkeen taas lisää siitä..

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website