vauvakirja.fi
Vauva-arjen alku ja ihmetys.

vauvakirja.fi

Kommentit ja ilmaston lämpeneminen

heinäkuu 28th, 2006 . by vauvakirja

Olen idiootti. No en ehkä idiootti, mutta en kauhean hyvä käyttämään wordpressiä. (Näissä piireissä se saattaa tarkoittaa sitä, että olen idiootti..) En ollut älynnyt, että kommenttiasetukset olivat ihan viturallansa. Ihmetyttikin, ettei kukaan koskaan kommentoi, mutta sepäs olikin oma vika, koska kommentit eivät näkyneet. Poikaystäväni luuli, että joku asia oli pahastikin vialla, kun yhtäkkiä huusin kurkkusuorana apua. Nyt asia on korjattu. Kiitos kaikille kirjottaneille vinkeistä ja muista tuntemuksista.

Kävimme keskiviikkona katsomassa Al Goren elokuvan An Inconvenient Truth. Se kertoo hyvin selkokielellä ilmaston lämpenemisestä ja maailman tilanteesta tällä hetkellä. Suosittelen elokuvaa kaikille. Vaikkakin se on hyvin tieteellinen dokumentti, olin elokuvan aikana välillä hyvin ahdistunut ja kyneleet silmissä. Ehkä siihen vaikutti hormoonit, mutta luulen että suurin syy on tämä vauva. Jos asiat jatkuvat maailmassa tällaisina, ihmiset eivät välitä (tuo kommentti lähinnä amerikkalaisille, jotka eivät myöskään tajua mitään..), tulevaisuus (jopa lähitulevaisuus, 50 vuoden päästä) ei näytä kovin hyvältä. Nyt ei kyse ole enää vain meidän elinajasta, vaan myöskin meidän lapsen ja hänen lapsien. Kaikki ihmiset pystyvät vaikuttamaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Yksi kerrallaan. Käykää katsomassa tuo elokuva, tai lukekaa asiasta. Se on mielenkiintoista (ja pelottavaa). Oikeasti.

Tämä saarna loppui tähän. Mukavaa viikonloppua kaikille.

2 Responses to “Kommentit ja ilmaston lämpeneminen”

  1. comment number 1 by: Loveli

    Tuo ilmastonlämpenemisasia on niin pelottavaa että vähemmästäkin ahdistuu. Se on mielenkiintoista että ne maat jotka eniten päästöjä aiheuttaa eivät viitsi asialle juuri mitään tehdä. Pitääkö aina jotain katastrofaalista tapahtua ennenkuin asioihin reagoidaan :/

  2. comment number 2 by: vauvakirja

    Totta. Katriina iski Yhdysvaltoihin, mutta siellä hallitus ei vieläkään suostu uskomaan, että se on kansalaisten tavat, jotka näitä katastrofeja aiheuttaa, ja kongressi pystyisi vaikuttamaan asioihin, jos vaan älyäisivät. Kuten elokuvassakin sanotaan: ”It’s difficult to get a man understand something, when his salary depends upon his not understanding it.”

    Valitettavasti maapallo pitää huolen itsestään, tätä rataa näissä luonnon tempauksissa mennään kaikki.

Leave a Reply

Name

Mail (never published)

Website